Arkiv

Alla inlägg för månad december, 2015

1 dygn kvar av 2015- Mina sista tankar och känslor på detta år.

Publicerat 31 december, 2015 av A

hejdå2015

Ja så var snart detta år över, ganska skönt att få lämna detta år bakom sig.
Tänker så mycket på Gittan och tror inte jag fattat att hon verkligen är död.
Jag saknar henne men för mig är hon nog bara bortrest. Även om hon var min bästa vän och vi umgicks mycket så hördes vi ju inte varje dag så jag lever på som om hon liksom finns där i Hjorthagen och att vi snart ses igen. Så skumt och så konstigt alltihopa.

Carina går igenom en jobbig tid nu då hennes pojkvän fått ett psyk bryt eller rättare sagt han kan inte hålla sitt missbruk i schack längre så nu flippar han ur. Han har t.o.m. hotat mig och skrivit massa skit på min facebook bara för att jag reste med Carina i höstat till Turkiet och att vi kanske kommer resa igen.

Sussi har strul på sitt jobb och hon vet aldrig när och om hon kan vara ledig men på något sätt verkar hon tro att jag bara kan vänta snällt och hoppas på att hon ska kunna vara med mig, för hon lät både förvånad och besviken när jag sa att jag inte litar på hennes semesteransökan förrän hon fått ett svar och att jag inte vill eller kan åka v 9 och 10 utan planerar nu att resa med Carina.
Jag reser gärna med henne, vi har superkul ihop men jag kan inte anpassa mig efter någon som inte ens säger vad jag ska anpassa mig efter.
Mitt liv fortsätter, jag kan inte sitta och vänta på att någon ska vara spontan eller komma med halvklara semesterplaner.
Jag har ett liv och jag har förpliktelser jag också. Jag anpassar mig mycket efter folk, och många gånger gör jag det mer än gärna, men det är omöjligt att alltid anpassa sig efter någon som ändrar spelreglerna hela tiden eller inte ens säger vad jag ska anpassa mig till

Jesse fattas mig fortfarande, ingen har kommit i närheten av att behandla mig så fint och bra som han och jag saknar hans närvaro och hans vänskap och kärlek.
Att någon annan ska få det jag fick av honom får min kropp att skrika i panik. Jag kan bara inte ta att han har någon annan och att någon annan fått min plats.
Jag hoppas att ingen annan har fått min plats, jag hoppas vi kommer återförenas en dag.

Ska till Aila och Niklas på nyårsmiddag i morgon innan jobbet och det ser jag verkligen fram emot, längtar mycket efter Aila och det ska bli underbart att få åka bort med henne i januari.
Vissa människor ger kraft och andra tar kraft. Aila är en storasyster som får mig att känna mig trygg och älskad. Jag vill ha mer av henne.

Sen i februari ska jag till en annan familj som har kommit att betyda enormt mycket för mig. Maarit och hennes man Göte och deras vuxna ungar. En kärleksfull och generösare kvinna får man nog leta efter och hon är så härlig, saknar henne mycket och ska bli underbart att komma upp till Norrbotten och underbara Maarit en långhelg i februari.

Det är många fina människor i mitt liv och det är många som jag mår bra av, även dom som jag ibland blir väldigt besviken och irriterad på har ju självklart sina fina sidor och något som får mig att stanna och fortsätta vänskapen med.

Jag har så mycket fina människor i min omgivning och så många som betyder mycket för mig att jag aldrig någonsin behöver känna mig ensam, trots att jag saknar man och barn.
Sen har jag ju perioder då allt bara är svart, men just nu känner jag tro, hopp och styrka.

Jag saknar Jesse och Gittan så hjärtat blöder, men jag känner mig ändå stark. Det känns som om Gittan alltid är med mig och det känns som om Jesse inte riktigt är borta ur mitt liv än trots allt.

Kanske är det jag som måste övertyga mig för att orka, kanske har jag fel eller kanske har jag rätt. Men så länge jag känner mig stark och vill leva och vågar leva och tro så är jag tacksam för det min kropp och hjärna ger mig.
Kanske är jag blind för att jag inte orkar se, kanske orkar jag inte känna och gråta mer.
Eller så är jag bara stark just nu och har ett hopp om att 2016 kan vara det året som får allt att vända.

/A
 

Året 2015

Publicerat 30 december, 2015 av A

2015
Snart nytt år, nya planer och nya tag.
Nu är det inte många dagar kvar på detta år, 2015 går mot sitt slut.

2015 kommer jag såklart minnas som det året som tog min bästa vän ifrån mig, i cancer.
Kommer ju aldrig kunna tänka på detta år på ett annat sätt en ett av de åren som cancern åter igen segrade och tog en värdefull människa bort ifrån mig.

2015 var även det året min bror miste sin svärmor och min svägerska miste sin mamma i en annan hemsk sjukdom ALS. Så 2015 blev två begravningar. – Men även ett bröllop.

Lotta och Peter sa ja till varandra en het sommardag så lite kärlek och glädje kom också.
På bröllopsfesten träffade jag massvis med nya människor som blev snabbt mina vänner och det kommer jag lägga på 2015 års pluskonto.

2015 var även det året som flyktingströmmen och alla rädda och olyckliga familjerna miste när och kär i kriget eller i flykten och som sedan möttes av både kärlek och hat i deras nya flyktländer.
Jag kommer minnas hur jag förvånades av flera av mina vänners syn på människoliv och jag kommer komma ihåg hur jag stod upp för det jag tror på både när det kommer till invandrarfrågan och jag stod också upp för min kamp för jämställdehet.

Sommaren 2015 var kall och regnig med blev en hel del bra konserter som Metallica i Göteborg och en och annan bra konsert på Grönalund.
Sen började ju 2015 med en toppenbra resa med Sussi till Jamaica o Miami. Så många soltimmar med skratt och underbara upplevelser av två nya länder startade jag 2015 med.

Jag så tacksam för allt jag och Gittan hann göra ihop.
En helg i Säter och en helg i fina Kalix.
Jag och Gittan hade verkligen så mysigt i Kalix och vi skapade vänner där uppe som betyder massor för oss. Så tacksam att hon hann uppleva det.

Sen hann vi ju faktiskt med en helt underbar resa till Alanya, Turkiet där vi njöt av varje minut och hade det helt fantastiskt. Vänner för livet som vi sa. De tre brudarna som sen blev två.
Men underbart hade vi iaf. Så tacksam för den resan.

Oktober 2015 blev också en Turkietresa, denna gång blev det till Side med Carina och Madeleine . En grymt mysig och rolig resa, hade så mysigt med tjejerna och även om Carinas kille blev skitsur och fortfarande är sur och klandrar mig för att dra iväg Carina på resor så va det absolut värt det, jag vill åka massor med Carina och Madeleine för vi hade verkligen en kononvecka.

2015 Var ett år då jag inte träffade min familj så mycket, nästan inget, vet inte varför men fick bara återbud på allt jag föreslog så gav väl mer eller mindre upp. Få se om 2016 ger ny energi till att försöka mig på någon bjudning igen.

2015 opererade jag foten men annars var jag rätt frisk och kry.
Inte mycket till Kärlek och sex, och gått upp 12 kg i vikt.  Sen om det hör ihop eller ej vet jag inte men fakta kvarstår 12 kg plus och ingen karl och knappt något sex, så vist kan det ha ett samband.
Men nu är det snart ett nytt år och jag tar nya tag.

Redan nu har jag en resa till Kalix bokad i februari, planer på en spa weekend med vänner i mars och sen kanske en solsemester i April. Så nog går planerna för 2016 ändå framåt.

Slutsumman av 2015 är – dåligt väder, bra resor och stor sorg och saknad.

/A

Mellandagsrea

Publicerat 27 december, 2015 av A

image

Shoppade lite idag i stan.
Jeans, 2 Blusar,  1 tröja och en kofta. 
Koftan va ett litet misstag. Trodde den kostade 150 kr men kostade 400 kr och när jag  ångrade mig fick jag inte lämna tillbaka den. Nåja den va fin men 400 kr för en kofta är i te riktigt min grej.
Men annars nöjd med inköpen. Behöver verkligen lite kläder som passar min nya stora kropp.
Målet är ju att gå ner 12 kg .en jag måste ju ha kläder på mig innan dess också.
Så nu har jag iaf lite nya kläder. Kul och skönt.
I Morn blir det shopping  med Mikaela. Få lite ung inspiration. 
Mikaela är en underbar tjej som jag verkligen ser upp till. Även om hon är mycket yngre än mig så är hon en förebild. Stark, klok, utbildad och massor med bra och kloka åsikter. Lär mig massor av henne och hon gör mig stark. Lärde känna henne i Turkiet  2009. Vi har gått igenom en heldel ihop.
Vi håller kontakten än och tror faktiskt vi kommer hålla kontakten.
Vissa vänner tappar man inte bara.
/ A

Trött är bara förnamnet

Publicerat 27 december, 2015 av A

image

Sovit dygnet runt ett tag. Förkyld och en hosta från helvetet. 
Börjar sakta bli bättre nu, men trött. Somnade tidigt i går och sov 11 timmar. Va med Igge på dagen och vi kikade på film men efter att bägge somnat i hans soffa åkte jag hem och sov.
Shoppade på Ikea med Anna idag och sen shopping  på apoteket  i massor. Hem och sov i tre timmar på soffan.
Helt galet. Men så skönt.
John kom över o vi kikade på film och nu ligger jag i sängen igen.  Trött och njuter av ledighet och av att sova.
Är lugn och mår ganska bra.
Inte så orolig utan släppt taget om allt.

Bara sover och gör det som skall göras.
När hostan ger sig måste jag börja träna. 12 kg ska bort. Ju fortare desto bättre.
Foten går fortfarande  inte i några skor så träningen får bli i strumplästen. Men träningen måste jag börja med.

Nä nu ska jag sova igen.
Fördelen med att vara ensam är att jag kan sova när jag vill, hur jag vill och hur länge jag vill. Ingen som stör…
Fast Jesse sov jag så gott med. Han gav mig ro …
/ A

God Jul till er alla

Publicerat 24 december, 2015 av A

image

En bra jul även utan familj.
Började med att åka och väcka gudbarnen klockan 7 på morgonen  med lite julklappar. De blev jätteöveraskade  och det va så mysigt att få väcka dom. Fan vad jag älskar dom ungarna. 
Sen åkte jag hem och sov.
Fick sms av lillebror  och sen ringde jag pappa och önskade God Jul.
Eva kom över och vi lagade julmat och hade lite julmust. Vi satt och pratade i timmar om precis allt. Den tjejen är underbar och vi kan verkligen prata i timmar om precis allt.
Vid 21.00 åkte jag till jobbet och trots lite sömn och saknaden av min familj, Gittan och Jesse så måste jag säga att julen blev riktigt bra ändå.

Så Önskar er alla en God Jul och va rädda om varandra där ute. Livet är tufft och ensamt många gånger så njut av dom du har och va rädd om dom du har kvar.
/ A

Dan före dan före dan före dopparedan

Publicerat 23 december, 2015 av A

image

Inte långt kvar till julafton nu.
Superförkyld och just nu nästa ingen röst.
Uppesittarkväll hos gudbarn en i morgon som är magsjuka, sen en jul utan familj och utan paket…som Peter Jöback sjunger. 
Känns verkligen  trist att va ensam på jul, men va fan, tur jag har jobbet.

Det som är tuffast är att jag för två år sedan hade den bästa julen sedan jag var barn. Det var en jul ju aldrig kommer glömma och förmodligen  aldrig få uppleva igen.
Först lunch hos Pappa med AnnMaj  sen till Ljusterö till min bror och hans familj och hundar. Snö ute och brorsan eldade i öppnaspisen. Vi åt gott och öppnade julklappar, tittade på tv och Jesse skriv massa fint till mig både på julafton och dagen innan. Jag var så lycklig.  Jag hade verkligen allt den julen.
Nu är det inte mycket kvar och att mista Gittan var liksom droppen.
Känner mig så jävla ensam.
Även om jag vet jag har vänner kvar som jag älskar så känns det bara så jävla piss.

Saknar Jesse extra mycket när jag är deppig och nu är jag förkyld och dessutom pms och Jul ,så saknaden av allt är på topp just nu.

Saknar allt och alla, dan före dan före dopparedan.

/ A

Mina arbeten genom åren

Publicerat 20 december, 2015 av A

arbete

1986 Praktik på förskolan ”Kokalite”
1987 Sommararbete på  Segermarks, prägling av bensinkort m.m.
1988 Sommararbete på Sollentuna hem som parkskötare.
1989 Extra arbete ihop med studier -Hotellstäderska på Scandic Hotell Järva krog
1989 -1990  sommararbetade Stockholms fastighets förvaltning växeln.
1991-1992 Vikariat Växeln på Stockholms fastighetsförvaltning
1992-1993 Stockholms bostadsförmedling växel
1993-1994 Lic rehab care i växel, reception och kundtjänsten samt säljarassistent.
1995-1996 Personlig Assistent
1997-2002 Växeln gatu – och fastihetskontorets växel som telefonist men även som driftoperatör på telefonsupporten
2002- 2006 Driftoperatör på trafik kontorets Driftcentral
2006- nu Drifoperatör på Trafik Stockholm

Satt och knåpade ihop lite av de arbeten jag haft, lite kul att se va man gjort i alla år, tror jag fick med alla jobb och rätt år på allt.

/A

Längtar bort, behöver kurera kropp och själ.

Publicerat 19 december, 2015 av A

sad

Cuba resan blev ju som sagt avbokat, och nu vet jag inte när den blir av, kanske i hört. Men ärligt talat vågar inte jag hoppas och tro på något om inte Sussi har skriftligt från sin chef att hon får åka. Hon kanske tycker jag är fånig men jag har ingen lust att bli blåst på resan samma dag man ska betala, blev sådan jävla antiklimax.
Nu hoppas jag på en Thailandsresa med Carina istället eller till något annat varmt land.
Maarit på Gränsresor fixar alltid så himla bra resor till bra priser så jag lämnar över det till bästa resebyrån- Gränsresor.
Sen är det bara betala och relaxa. Fan vad jag längtar.
Mars-april någon gång hoppas jag på och sen New York i Maj. Vill bara planera resor och packa resväskan.
Blev kanske en liten tripp till Kalix också i början på januari eller i februari.  Kan bli mysigt att komma upp till Kalixgänget. Saknar dom.

Så jävla trist nu när jag inte kan resa med Gittan och alla våra planer vi hade på 2016, jag måste fylla upp alla tomrum annars kommer det göra skitont.
Vi gjorde ju så mycket kul ihop.
Alla sommarplaner, saknaden blir olidlig när jag tänker på Gittan och allt vi brukar göra och allt vi skulle göra.

Just nu känner jag mig rätt lämnad.
Ingen Gittan, ingen Jesse, ingen att fira jul med och ingen Kubaresa.

Jesse skrev iaf till mig i Fredags, han skrev bara Merry Christmas Annica. Kändes skönt, behövde det. Men det blir ju inte mycket mer än några få ord, nu är han väl borta i ca 3 månader igen.  Men ett god jul betyder ju att han iaf minns att jag finns. Fast vi är fortfarande inte ens vänner på Facebook.

Börjar känna en förkylning, ont i halsen . Perfekt nu när jag precis kommit tillbaka till jobbet och kan komma ut, så får väl kurera mig all ledig tid nu ett tag.
Bara slappa och njuta av att göra absolut inget mer än jobba och sova.
Kurera kropp och själ.

/A

Ett sista farväl

Publicerat 18 december, 2015 av A

image

Idag tog jag ett sista farväl av min älskade vän Gittan.
Ofattbart overkligt och smärtsamt.
Det var en fin begravning i Gustav Adolfs kyrkan på Östermalm i Stockholm.
Hennes favoritlåt Stay med 30 seconds to mars spelades och då kunde jag inte hålla tårarna tillbaka. Då var det Gittan och jag riktigt kände hennes närvaro.
Jag var lugn och trygg men sorgsen och ledsen såklart.  Men på nåt sätt är jag lugn för jag vet att hon är hos mig hela tiden. Jag vet att hon har det bra och att hon är hos mig.
Det gör bara så jävla ont att inte få se och känna henne och få höra hennes kloka ord, känna hennes kärleksfulla kramar och ha sådär jävla kul som vi kan ha.
To.heyen är så stor och ja vill fortfarande bara lufta luren och ringa och säga att hon måste komma hem nu.

Tacksam för allt kul vi haft. Alla resor, partykvällar,  filmkvällar med chips och dipp och alla 100 biofilmer vi varit på och alla timmar på dansgolvet och ölbaren.
Karlstad,  Säter, Grönalund,  Turkiet,  London, Kalix, ja alla underbara resor och äventyr vi varit på tillsammans.
Min älskade vän som lämnade oss påtok  förtidigt.  41 år sen tog cancern yttringar  en ängel till sitt land.

Känner fortfarande dina läppar mot mina. Dina pussar bär jag alltid med mig.
Min älskade fina bästa vän, tack för alla fina år.
Tack för allt du gav och allt kul vi haft. Tack för din kärlek och att vi alltid kunde vara så öppna och kärleksfulla mot varandra. Det känns då skönt att vi tog alla tillfällen vi hade att kramas pussas och säga att vi älskade varandra.
Det var skönt att vi passade på att säga det så ofta till varandra.
Tack för alla ord och alla skratt.
Jag kommer alltid minnas dig och ja vet att du alltid är med mig min lilla ängel.

Sov gott nu Gittan. Vila i frid.
/A

3 dagar jobb

Publicerat 16 december, 2015 av A

image

Nu har jag jobbat i 3 dagar.
Haft grymt kul på jobbet. Jobbat med Aila, Camilla och Niclas

mest och vi har haft så jävla kul och mysigt. Så att komma tillbaka till jobbet va kul.
Men ack vad trött jag varit. Somnat direkt när jag kommit hem från jobbet kl 15.00 sovit till ca 19.30 då jag ätit och duschat och sen somnat igen vid 22.00 för att sova hela natten.
Så trött.  ….
Måste sova nu…orkar inte ens skriva.
Natti Natti
/ A